Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii au contestat procedura de…

Socialiștii au contestat procedura de înaintare a candidaturii lui Recean la funcția de premier: „Consultările cu fracțiunile parlamentare au fost mimate”

Sursa foto: socialistii.md

Membrii Comitetului Executiv ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au depus luni, 20 decembrie, o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care au contestat procedura de înaintare de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, a candidaturii lui Dorin Recean la funcția de prim-ministru.

Socialiștii Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, secretarul executiv al PSRM, împreună cu Grigore Novac și Maxim Lebedinschi, „consideră că Maia Sandu a încălcat grav jurisdicția CC și Constituția R. Moldova, iar consultările cu fracțiunile parlamentare au fost mimate”.

”Este clar că deja exista un scenariu și Parlamentul a fost ignorat în acea situație. Noi suntem 32 de deputați și era nevoie de timp ca să ne convocăm, să luăm decizii, dar, cu părere de rău, fracțiunea noastră a fost obstrucționată”, a spus Vlad Batrîncea.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu a înaintat candidatura lui Dorin Recean pe data de 10 februarie. Parlamentul a acordat joi, 16 februarie, votul de încredere asupra programului de activitate al Guvernului condus de Dorin Recean și a întregii liste a Guvernului. Totodată, a fost aprobată lista ministerelor.

Membrii Guvernului condus de Dorin Recean au depus joi, 16 februarie, jurământul de învestire. Ceremonia de învestitură a noului Executiv a avut loc la Președinție.