Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situația COVID-19 în capitală. 929…

Situația COVID-19 în capitală. 929 de pacienți, testați pozitiv la COVID-19, internați în spitalele din municipiul Chișinău

În prezent în spitalele municipale sunt internate 929 de persoane, adulți și copii, confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 44 de pacienți se află în stare extrem de gravă. Locurile în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt ocupate la limită de capacitate. Despre asta a anunțat primarul Capitaliei, Ion Cean, în cadrul ședinței operative săptămânale.

În context, responsabilii municipali examinează posibilitatea extinderii numărului de locuri în spațiile medicale obișnuite, precum și la terapie intensivă.

„Probabil vom activa un bloc din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”, cu profil „COVID-19 și cca 32 de paturi la ATI. De asemenea, vom activa o secție COVID și  la Spitalul nr. 4, specializată în tratament paleativ: suspecți sau confirmați cu coronavirus”, a declarat Ion Ceban.

Deocamdată, din toate instituțiile spitalicești municipale, doar SCM „Gh. Paladi” nu este inclus în oferirea serviciilor medicale pentru pacienții cu COVID, iar la necesitate și aici vor fi activate cca 200-300 de paturi, inclusiv 10 locuri la ATI.

Ministerul Sănătății anunță că duminică, 3 octombrie, au fost înregistrate 25 de decese și A560 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 6 cazuri asociate cu contact în afara țării: 2-România, 1-Ucraina, 1-Germania, 1-Irlanda, 1-Marea Britanie.