Serviciul Vamal al R. Moldova anunță că a prevenit 10 tentative de trafic ilicit de mărfuri, în ultimele 72 de ore
Serviciul Vamal al R. Moldova anunță că a prevenit 10 tentative de trafic ilicit de mărfuri, în ultimele 72 de ore.
Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au depistat 290 de pachete de țigări în valiza unui bărbat în vârstă de 22 de ani, în cadrul controlului bagajelor pasagerilor cursei aeriene Chișinău-Londra. Bunuri nedeclarate au fost descoperite și în valizele a doi pasageri ai cursei Moscova-Chișinău, care transportau articole vestimentare în cantități comerciale și părți componente pentru utilaj industrial, nedeclarate.
Și angajații postului vamal Leușeni au prevenit introducerea în țară a mai multor loturi de mărfuri nedeclarate, printre care produse alimentare, produse chimice de menaj, produse de igienă personală, produse cosmetice, dispozitive de stocare a datelor etc.
Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat alte trei tentative de transportare ilegală a bunurilor, ca urmare a controlului efectuat asupra a trei autovehicule stopate pe traseul Chișinău-Anenii Noi, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP. Ofițerii vamali au depistat loturi de articole vestimentare, produse și suplimente alimentare de origine străină, în cantități comerciale, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta acte confirmative.
Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al R. Moldova. Bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.