Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful Inspectoratului de Poliție Călărași,…

Șeful Inspectoratului de Poliție Călărași, sancționat disciplinar prin retrogradare în funcție. SPIA: „a folosit bunurile și resursele instituției în alte scopuri decât cele de serviciu”

Șeful Inspectoratului de Poliție (IP) Călărași, Oleg Rău a fost sancționat disciplinar prin retrogradare în funcție, fiind numit șef al Sectorului de Poliție nr. 4 din satul Bravicea, raionul Călăraşi, anunță Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA).

La 8 octombrie curent, SPIA a inițiat anchetă de serviciu cu referire la unele acțiuni pretins ilegale admise de șeful IP Călărași.

„În cadrul anchetei de serviciu s-a constatat că șeful IP Călărași a folosit bunurile și resursele instituției în alte scopuri decât cele de serviciu, administrând astfel neeficient patrimoniul ce i-a fost încredinţat pentru uz în activitatea de serviciu, cu antrenarea subalternilor în timpul programului de muncă și în afara acestuia, activități improprii statutului de polițist”,

Potrivit Legii privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) funcţionarului public cu statut special îi este interzis să utilizeze în interes personal sau în alte scopuri decât cele de serviciu mijloace financiare, tehnico-materiale, echipamentele speciale informaţionale şi alte bunuri ale statului, precum şi informaţiile de serviciu, puse la dispoziţia sa pentru exercitarea atribuţiilor ori la care are acces în virtutea îndeplinirii acestora.

Ordinul cu privire la sancționarea disciplinară poate fi contestat în termen de 30 de zile.