Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Scriitorul Mircea Cărtărescu s-a vaccinat…

Scriitorul Mircea Cărtărescu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Să refuzi, căzut în mare, acest colac de salvare mi se pare absurd

În toată lumea, se află în plin proces campania de vaccinare împotriva COVID-19. Israelul și Emiratele Arabe Unite sunt lideri la acest capitol, înregistrând unele din cele mai rapide campanii de vaccinare la nivel mondial. 

Totodată, și România este în partea de sus a clasamentului în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel global este pe locul 18, conform statisticilor Bloomberg, în condițiile în care acestea iau în considerare și UE, ca entitate, și țările membre. Dintre țările Uniunii Europene România este pe locul 6.

În România are loc acum etapa a doua de vaccinare anti -COVID. Astăzi, 20 ianuarie, și scriitorul român Mircea Cărtărescu s-a vaccinat pentru a evita răspândirea virusului.

„M-am vaccinat anti-Covid și sfătuiesc pe toată lumea s-o facă. E o mare șansă să fim printre primii în lume, vaccinul să fie de la cele mai credibile firme și gratuit. Să refuzi, căzut în mare, acest colac de salvare mi se pare absurd”, susține scriitorul.

Tot astăzi s-au vaccinat și miniștrii din Guvernul României. Aceștia s-au vaccinat la Spitalul Militar Central din Capitală. Primii imunizați au fost vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, dar și miniștrii Finanțelor și Internelor.

Declarațiile membrilor Guvernului după vaccinare

Vaccinarea este singura cale prin care putem să ieșim din logica pandemiei, spune vicepremierul Dan Barna după ce s-a vaccinat, potrivit Digi 24.

Pentru ca România să reintre într-o logică firească și într-o logică de sănătate publică, recomand tuturor să se înscrie și să meargă să se vaccineze. E singura cale prin care putem să ieșim din logica pandemiei. Vaccinul e sigur, vaccinul e necesar”, a spus Dan Barna.

Celălalt vicepremier, Kelemen Hunor, a declarat că prin vaccinare România poate depăși această etapă a pandemiei.

„Încet-încet putem reveni la viața noastră normală, de aceea recomand tuturor să meargă la vaccinare. Nu există niciun pericol. E un vaccin modern, de tip nou”, a mai spus Kelemen Hunor.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că s-a vaccinat „având un sentiment de încredere în știință, încredere că suntem pe drumul cel bun”.

Vaccinarea este o premisă esenţială pentru revenirea la normalitate şi pentru relansarea economică, a declarat și ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, după ce s-a vaccinat anti-Covid.

„Am făcut vaccinul astăzi. A fost uşor, a fost simplu. Nu doare. Vaccinarea este o premisă esenţială pentru revenirea la normalitate şi pentru reluarea activităţii economice şi, în primul rând, pentru relansare economică. Aşadar, vă recomand, vă îndemn: veniţi cu încredere, vaccinaţi-vă!”, a spus Nazare.

A doua etapă de vaccinare anti-COVID în România a început vineri pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Prima etapă de vaccinare în România a început la data de 27 decembrie 2020. Începând din 15 ianuarie, odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația eligibilă pentru etapa a II-a, campania de vaccinare se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din etapa I.