Schimbări la șefia CFM. A fost numit un director interimar

Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” are un nou viceprim-director pentru dezvoltare strategică. Este vorba despre Ivan Dragni. Un ordin în acest sens a fost semnat astăzi, 14 august, de către noul director al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru.

Ivan Dragni va exercita și atribuțiile directorului CFM, Iurii Topală, pe perioada aflării acestuia în concediu, până în octombrie, curent.

Potrivit Alinei Merlici, consiliera Ministrului Economiei și Infrastructurii, Ivan Dragni este jurist și vine din sectorul privat.

Într-o postare pe profilul său de Facebook, directorul CFM, Iurii Topală a scris că ultimele decizii luate la nivel de guvern asupra ÎS „Calea Ferată din Moldova”, „în special asupra conducerii magistralei”, îl obligă să facă o retrospectivă pe durata mandatului pe care l-a exercitat.

„Am moştenit datorii enorme, am găsit oameni ajunşi la limita răbdării pentru că nu-și ridicaseră salariul timp de mai multe luni consecutiv. Am preluat credite nerambursate şi datorii imense faţă de buget şi faţă de agenţii economici. (…) Astăzi la întreprindere lucrează puţin peste şapte mii de angajaţi, urmare a optimizării personalului şi reducerii numărului de filiale de la 46 la 37. Rezultatele pe care le-am înregistrat au creat condiţii favorabile pentru iniţierea unor negocieri eficiente cu partenerii noştri externi, obţinând în acelaşi timp încrederea unor instituţii financiare internaţionale de primă mărime cum ar fi BERD, BEI, UE şi altele”, a scris Iurii Topală.

„Urmează să revin în țară și să luăm o decizie asupra acțiunilor următoare. Deocamdată, însă, ne exprimăm speranţa că cei care vor prelua interimatul acestui mandat vor trăi bucuria unor realizări şi mai mari. Pentru că ele sunt necesare şi pentru că ele sunt posibile. Până atunci, le mulţumesc din suflet tuturor angajaţilor magistralei”, scris Topală pe Facebook.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *