Principală  —  Ştiri  —  Social   —   România se află pe locul…

România se află pe locul 2 în Europa și pe 7 în lume privind vaccinarea anti-CoOVID-19 cu ambele doze

România se află pe locul 7 în lume în ceea ce privește vaccinarea cu ambele doze de vaccin anti-Covid, a anunțat vineri Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), potrivit Digi24.

Potrivit datelor CNCAV, preluate dintr-o analiză Bloomberg, România se situează pe locul 2 în Europa în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze.

La nivel european, țara noastră se clasează pe locul 6 la mai mulți indicatori, precum numărul total de doze administrate, numărul de doze administrate raportat la 100 de persoane și media dozelor administrate zilnic (29.526 doze).

  • Loc 6- Total doze administrate;
  • Loc 6- Doze administrate raportat la 100 de persoane;
  • Loc 2- Persoane vaccinate cu ambele doze;
  • Loc 6- media dozelor administrate zilnic: 29.526 doze.

Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global.

„România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global! (…) Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global”, s-a transmis oficial pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie, anunță CNCAV.