România: Câțiva clujeni au pornit pe jos de miercuri, pentru a ajunge la protestele din 20 ianuarie de la București

Câțiva clujeni au pornit, miercuri, 10 ianuarie, pe jos către București, într-un „Marș al speranței”, după cum îl numesc, sperând să ajungă pe 20 ianuarie la București, unde vor să participe la mitingul de protest față de modificările aduse legilor Justitiei, notează aktual24.ro

Protestatarii, care au pornit miercuri din centrul orașului Cluj-Napoca, și-au propus  parcurgă câte 40 de kilometri pe zi și speră  pe drum  li se alăture și alți oameni.

„Vrem, prin acest marș, să spunem răspicat că nu dorim modificarea legilor justiției. Este formă noastră de protest. Mesajul nostru este „Toată lumea la București”, trebuie să fim cât mai mulți acolo. Vom merge pe drum, în șir indian și mi-aș dori că la intrarea în București să fie un șir de 2 kilometri și să ne întâlnim toți clujenii care vor merge la miting pentru a merge împreună în Piață Universității. Când am avut această inițiativă, m-am întrebat cui ne adresăm și am spus că ne adresăm bucureștenilor. Dacă noi venim pe jos din Cluj, și ei trebuie să iasă din blocuri, să vină în stradă, să protesteze”, a spus Sorin Bobis, organizatorul acțiunii.

Traseul pe care l-au ales clujenii trece prin Turda – Târgu Mureș – Sighișoara – Brașov – Ploiești – București, având ca punct final Piața Universității.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Scufița Roșie

    Da de ce la noi nu vine nimeni pe jos la Chișinău să protesteze împotriva uzurpatorului Plahotniuc și escrocului Ilan Șor? Fiindcă Ilan Șor i-a hrănit cu cârnăciori gratis și i-a apucat badragania?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *