Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Regulile care vor fi impuse…

Regulile care vor fi impuse odată cu deschiderea centrelor comerciale: fără aglomerații și obligatoriu cu măști de protecție

Centrele comerciale din R. Moldova își vor relua activitatea începând cu 8 iunie, cu respectarea măsurilor pentru împiedicarea răspândirii virusului. În acest sens, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) a elaborat și o instrucțiune cu privire la măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru prevenirea infecției de COVID-19 în cadrul centrelor comerciale.

La fel ca și în cazul magazinelor, farmaciilor și altor spații închise, administratorii centrelor comerciale vor trebui să asigure efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în centrul comercial a fiecărui cumpărător, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă. Totodată, aceștia vor trebui să instaleze dozatoare cu soluție dezinfectantă pentru respectarea igienei mâinilor.

Pentru evitarea aglomeraților, în spațiile comerciale va fi admis un număr limitat de cumpărători.

În centrele comerciale va fi permis accesul doar a cumpărătorilor care au măști de protecție. La fel ca și în celelalte cazuri, vizitatorii vor fi atenționați despre obligativitatea respectării distanței sociale.

Cât ține de angajații centrelor comerciale, administratorii vor trebui să monitorizeze starea lor de sănătate și să îi asigure cu echipament de protecție (măști și mănuși).