Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Regim simplificat de circulație din…

Regim simplificat de circulație din și spre regiunea transnistreană în perioada sărbătorilor pascale

În perioada sărbătorilor pascale, între 15-17 aprilie și 22-24 aprilie curent, persoanele care vor circula din și spre regiunea transnistreană a R. Moldova vor beneficia de un regim simplificat de circulație.

„Măsura vine ca răspuns la solicitarea Chișinăului către Tiraspol de a asigura trecerea necondiționată pe linia administrativă a tuturor persoanelor care intenționează să-și viziteze rudele, cei apropiați sau prietenii cu prilejul Sfintelor Sărbători.

Exprimăm speranța că această acțiune pozitivă va contribui pe viitor la asigurarea dreptului fundamental la libera circulație a cetățenilor pe întreg teritoriul țării”, anunță Biroul politici de reintegrare.

Regiunea transnistreană nu este recunoscută de niciun stat din lume. Teritoriul și-a declarat „independența” în 1991. Acesta a fost urmat de conflictul armat din 1992, care a ucis câteva mii de oameni. R. Moldova nu a recunoscut secesiunea PMR. Relațiile dintre R. Moldova și regiunea transnistreană, unde este staționată până astăzi armata a 14-a, rămân nerezolvate.