Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția ministrei de Interne, Ana…

Reacția ministrei de Interne, Ana Revenco, la scurgerile de corespondență de pe Telegram: Mă așteptam să fiu și eu vizată de aceste „dezvăluiri”

La câteva ore de la publicarea în spațiul online a pretinsei conversații purtate pe Telegram și atribuite șefei de la Ministrul Afacerilor Interne (MAI), ministra Ana Revenco a venit cu o scurtă reacție pe rețelele de socializare în care menționează că „va studia aceste postări pentru a vedea ce este cu ele”.

„Mă așteptam să fiu și eu vizată de aceste „dezvăluiri”. Voi studia aceste postări, atribuite mie din contul de Telegram, pentru a vedea ce este cu ele”, a scris Ana Revenco pe Facebook, la câteva ore de la scurgerile de conversații atribuite ministrei.

Pe 18 noiembrie, pe site-ul anonim, unde anterior au apărut presupuse discuții ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, consilierului prezidențial în domeniul apărării și securității, Dorin Recean, și ale fostului deputat PLDM, Vadim Pistrinciuc, a apărut și pretinse conversații private purtate pe Telegram și atribuite ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco. Pe site-ul respectiv au fost publicate 422 de chaturi private, atribuite ministrei Revenco.

Administratorii site-ului, pe care anterior au fost publicate conversațiile private atribuite ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, consilierului prezidențial, Dorin Recean, și fostului deputat PLDM, Vadim Pistrinciuc, susțin că aceasta ar fi „cea mai mare scurgere de corespondență privată a oficialilor de rang înalt din R. Moldova. Mesaje, cutii poștale, conturi bancare”. 

După publicarea pretinselor conversații purtate de ministrul Justiției, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a emis un comunicat prin care a declarat că condamnă publicarea pretinselor conversații ale unor demnitari de stat de pe Telegram.

ZdG a examinat conținutul acestor presupuse conversații, în contextul în care mai multe persoane, numele cărora apar în chaturi, au confirmat că discuțiile ar fi, cel puțin, parțial veridice. 

Corespondența atribuită demnitarilor, față-n față cu faptele verificate de ZdG: Ce (nu) spun cei vizați

Site-ul pe care au fost publicate aceste mesaje a fost înregistrat marți, 8 noiembrie, în afara R. Moldova. Telegram este un serviciu de mesagerie instantă și VoIP dezvoltată de Telegram Messenger LLP, companie înregistrată în Londra, Regatul Unit, și înființată de antreprenorul rus Pavel Durov.