Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția Ministerului Educației și Cercetării…

Reacția Ministerului Educației și Cercetării cu privire la cazul elevei de 13 ani din Sîngerei, care a decedat la o zi după ce a fost lovită cu o minge în regiunea capului, din neatenție, la ora de educație fizică

Imagine-simbol

Cristina Gonța, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației și Cercetării (MEC), a comunicat pentru Ziarul de Gardă că ministerul regretă incidentul tragic soldat cu decesul unei eleve de la Liceul Teoretic „Olimp” din Sîngerei și că funcționarii MEC au solicitat „o notă detaliată de la administrația instituției” pe acest caz.

„ (…) În scopul prevenirii şi combaterii actelor care pot să creeze pericol pentru viaţa şi sănătatea elevilor şi a angajaţilor, Ministerul Educației și Cercetării a recomandat organizarea activităților de consiliere psihologică. Transmitem condoleanțe sincere familiei îndoliate”, a spus Cristina Gonța.

O elevă de 13 ani din Sîngerei a decedat miercuri, 15 decembrie, la o zi după ce a fost lovită cu o minge în regiunea capului, din neatenție, la ora de educație fizică.

Ina Moscaliuc, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție (IP) Sîngerei, a declarat pentru Ziarul de Gardă că marți, 14 decembrie, după finisarea orelor, minorei i s-a făcut rău la domiciliu, fapt pentru care mama acesteia a apelat la serviciul medical de urgență din localitate.

„Pe 14 decembrie, în jurul orei 15.15, la Serviciul de gardă al IP Sîngerei a parvenit informația de la secția internare Spitalul Raional Sîngerei, precum că, după ajutor medical s-a adresat o minoră de 13 ani, care ar fi lovită în cap, din neatenție, cu o minge la orele de pregătire fizică. La fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a stabilit că, în ziua cu pricina, în jurul orei 11:00, minora, elevă a clasei a șasea, în timpul orei de pregătire fizică ar fi fost lovită întâmplător, cu mingea, în regiunea capului. După finisarea orelor, minorei i s-a făcut rău la domiciliu, fapt pentru care mama acesteia, a apelat la serviciul medical de urgență. Alte circumstanțe se stabilesc”, a spus Ina Moscaliuc.

Ulterior, minora a fost transportată de la Spitalul Raional Sîngerei la Spitalul Clinic Municipal Bălți pentru intervenție chirurgicală.

Contactată telefonic de ZdG, Ala Condrea, vicedirectoarea medicală a Spitalului Clinic Municipal Bălți, ne-a spus că fata de 13 ani a murit, după ce a fost depistat un hematom masiv intracerebral, însă rezultatele expertizei medico-legale vor arăta cu exactitate ce a provocat decesul.

Detalii despre cazul elevei de 13 ani din Sîngerei, care a decedat la o zi după ce a fost lovită cu o minge în regiunea capului, din neatenție, la ora de educație fizică