Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre cazul elevei de…

Detalii despre cazul elevei de 13 ani din Sîngerei, care a decedat la o zi după ce a fost lovită cu o minge în regiunea capului, din neatenție, la ora de educație fizică

Sursa foto: gandul.ro

O elevă de 13 ani din Sîngerei a decedat miercuri, 15 decembrie, la o zi după ce a fost lovită cu o minge în regiunea capului, din neatenție, la ora de educație fizică.

Ina Moscaliuc, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție (IP) Sîngerei, a declarat pentru Ziarul de Gardă că marți, 14 decembrie, după finisarea orelor, minorei i s-a făcut rău la domiciliu, fapt pentru care mama acesteia a apelat la serviciul medical de urgență din localitate.

„Pe 14 decembrie, în jurul orei 15.15, la Serviciul de gardă al IP Sîngerei a parvenit informația de la secția internare Spitalul Raional Sîngerei, precum că, după ajutor medical s-a adresat o minoră de 13 ani, care ar fi lovită în cap, din neatenție, cu o minge la orele de pregătire fizică. La fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a stabilit că, în ziua cu pricina, în jurul orei 11:00, minora, elevă a clasei a șasea, în timpul orei de pregătire fizică ar fi fost lovită întâmplător, cu mingea, în regiunea capului. După finisarea orelor, minorei i s-a făcut rău la domiciliu, fapt pentru care mama acesteia, a apelat la serviciul medical de urgență. Alte circumstanțe se stabilesc”, a spus Ina Moscaliuc.

Ulterior, minora a fost transportată de la Spitalul Raional Sîngerei la Spitalul Clinic Municipal Bălți pentru intervenție chirurgicală.

Contactată telefonic de ZdG, Ala Condrea, vicedirectoarea medicală a Spitalului Clinic Municipal Bălți, ne-a spus că fata de 13 ani a murit, după ce a fost depistat un hematom masiv intracerebral, însă rezultatele expertizei medico-legale vor arăta cu exactitate ce a provocat decesul.

Ala Condrea

„La noi, fetița a fost adusă într-o stare extrem de gravă, prin intermediul Serviciului Aviasan, cu o echipa specializată din cadrul Serviciului. Am fost telefonați pentru a primi această pacientă, deoarece starea ei era extrem de gravă și de a oferi sala de operație și Secția de terapie intensivă. Ulterior, pentru acordarea asistenței medicale urgente la pacienta respectivă. Pacienta a fost preluată de la Spitalul Raional Sîngerei de către Serviciul Aviasan și a fost adusă pentru tomografie computerizată la Centrul de terapie laser de pe strada Hotin. S-au efectuat acolo investigații, iar după aceasta, s-a depistat un hematom masiv intracerebral. S-a solicitat acordul nostru pentru a li se oferi colegilor sala de operație și Secția de Terapie Intensivă pentru asistența medicală specializată, lucru pe care noi l-am făcut. Am organizat traseul. Operația a fost efectuată de către echipa din cadrul serviciului Aviasan de la Chișinău, dar, din păcate, copila a decedat. A fost depistat un hematom intracerebral foarte masiv. O să se expună medicina legală”, a Ala Condrea.

Pentru mai multe detalii despre incident, reportera ZdG a contactat-o pe directoarea Liceului Teoretic „Olimp”, Ludmila Șișcanu, însă aceasta a spus să revenim mai târziu, întrucât se află într-o ședință.

Pe marginea acestui subiect, ZdG a solicitat o reacție de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și o vom publica imediat când o vom primi.