Principală  —  IMPORTANTE   —   Purtarea măștilor de protecție, în…

Purtarea măștilor de protecție, în spațiile închise, în transportul public, în stațiile de așteptare din municipiul Chișinău, obligatorie în continuare

Purtarea măștilor de protecție în spațiile închise, în transport public, în stațiile de așteptare din municipiul Chișinău este obligatorie în continuare. Decizia de a menține restricția a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică (CESP) a municipiului Chișinău.

Persoanele trebuie să poarte masca și în cadrul evenimentelor publice „cu aglomerații umane din spații deschise, la întrunirile cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea distanței fizice de minim un metru”, potrivit CESP.

Procesul educațional în instituțiile de învățământ din Chișinău se va desfășura cu participarea fizică a unui număr de elevi „stabilit în baza suprafeței sălii de clasă”, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, la decizia instituției de învățământ.

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a anunțat că va adresa o scrisoare autorităților publice centrale competente – CNESP, Ministerul Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării, pentru ghidarea și clarificarea mecanismului de aplicare în practică a unei prevederi din hotărârea CNESP din 23 august.