Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Protest în plină pandemie: Jos…

Protest în plină pandemie: Jos mâinile de pe „OrheiLand”

orheiland protest

Mai mulți oameni, în frunte cu deputata Marina Tauber și Pavel Verejanu, primarul de Orhei, au protestat cerând redeschiderea parcului „OrheiLand”. Asta deși, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie și interzice aflarea persoanelor pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive,  parcuri de distracții și zone de agrement.

Oamenii veniți în parcul de distracții au scandat: „Dreptate”, „Jos mâinile de pe Orhei”, „Victorie pentru Orhei”.

După încheierea protestului, oamenii s-au îmbulzit la zonele de agrement din parcul „Orheiland”.

În încercarea de a afla de ce s-a permis desfășurarea protestului, dar și ce riscă organizatorii, am contactat Serviciul de Presă al Inspectoratului de Poliție Orhei. Ofițerii de Presă nu au răspuns mesajelor și apelurilor repetate. Totodată, nici Marina Tauber nu a răspuns la telefon.

La 28 iunie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) informa că reprezentanții partidului Șor și a autorităților publice locale din Orhei s-au opus intenției poliției de a restricționa accesul în parcul de distracții OrheiLand. Poliția menționează că parcul de distracții nu dispune de autorizație sanitară de funcționare încă din 25 mai curent și expune riscului sănătatea publică.

Ulterior, Marina Tauber, dar și mai mulți localnici s-au opus sistării activității parcului.

Vineri, 10 iulie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a emis o hotârâre , prin care prelungește starea de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie și impune o serie de restricții, reieșind din riscul iminent de infectare cu COVID-19.