Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Programul evenimentelor dedicate celor 25…

Programul evenimentelor dedicate celor 25 de ani de la proclamarea Independenței

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, Guvernul va organiza o serie de manifestări culturale pe întreg teritoriul ţării. Sărbătoarea va debuta cu Gala Premiului Naţional 2016, care va avea loc pe 26 august, la Palatul Republicii.

Ziua de 27 august va începe cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chișinău.

Programul oficial va continua în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) cu un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova. Acesta va include parada militară, spectacolul muzical-coreografic „Hora Neamului”, spectacolul folcloric „Pentru tine – ţară …”, în cadrul căruia va fi organizată parada portului popular, şi parada fanfarelor.

Spectatorii vor avea, de asemenea, ocazia să asculte cele mai apreciate piese din folclorul naţional şi să admire dansurile populare în interpretarea ansamblului „Joc”, în cadrul caleidoscopului folcloric „Trandafir de la Moldova”. Totodată, va fi prezentată o retrospectivă a evenimentelor culturale dedicate sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei R. Moldova” din anii 1991-2015 şi un colaj documentar în aer liber „Moldova Suverană”.

În seara zilei de 27 august, în PMAN, va fi prezentat spectacolul muzical-poetic „Legarea timpurilor”, care va culmina cu lansarea focurilor de artificii. Programul de sărbătoare se va încheia cu un recital al formaţiei „Zdob şi Zdub”.