Principală  —  IMPORTANTE   —   Primele declarații ale deputatului Oazu…

Primele declarații ale deputatului Oazu Nantoi, după incidentul din Bulgaria: „în urma unui salt cu parașuta am suportat o traumă”

sursa: Facebook 2018

Deputatul Oazu Nantoi menționează că pe 24 iulie, participând la Cupa Europei de Est – precizia aterizării, etapa din Bulgaria, în urma unui salt cu parașuta a suportat un traumatism la aterizare.

„Investigațiile medicale locale au indicat că este necesară transportarea mea acasă într-o poziție orizontală și fixată. Deoarece caracterul traumei nu mi-a permis să revin în Moldova la volanul propriei mașini, am apelat la asistența unui echipaj SMURD terestru. Investigațiile adiționale în Chișinău au relevat că trauma nu e gravă, iar reabilitarea ar putea fi mai scurtă decât s-a crezut inițial”, a scris Oazu Nantoi pe Facebook.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a informat că luni, 26 iulie, un echipaj SMURD din R.Moldova a adus din Bulgaria la Chișinău un bărbat de 73 de ani, care a suportat un traumatism în regiunea Montana, Bulgaria.

Intervenția terestră transfrontalieră a fost efectuată de un echipaj de medici și paramedici SMURD cu o ambulanță de tip C1. Pe parcursul drumului persoana a fost strict monitorizată de echipa calificată, fără de a suporta complicații.

Oazu Nantoi, deputat în Parlament și membru al fracțiunii parlamentare PAS, s-a lansat în politică în 1989, când a fost ales vicepreşedinte al Sfatului Frontului Popular din Moldova. În 1990, a creat Partidul Social Democrat din Moldova, pe care îl conduce până în 2004. În 2007, Nantoi a aderat la PDM, unde a fost vicepreședinte al formațiunii politice, iar în 2009 a ajuns în funcția de deputat în fracțiunea democraților.