Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul satului Dubna, a fost…

Primarul satului Dubna, a fost răpus de Covid-19. „A fost unul dintre intelectualii de la țară cu o înțelepciune rar întâlnită astăzi”

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a anunțat despre decesul lui Valeriu Pruteanu, primarul satului Dubna din raionul Soroca. Potrivit unor oameni din localitate și a unor colegi primari, Valeriu Pruteanu s-a infectat cu COVID-19 în luna mai și a fost internat la o instituție medicală din Chișinău.

O perioadă îndelungată, Valeriu Pruteanu s-a aflat în secția de reanimare, infecția afectându-i întreg organismul. În urma complicațiilor survenite din cauza coronavirusului, a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar la 10 iulie s-a stins din viață. Bărbatul avea 68 de ani.

Valeriu Pruteanu a activat mai bine de 16 ani în calitate de primar. De la alegerile din toamna anului trecut a reușit să ilumineze jumătate din străzile localității, a demarat lucrările la construcția apeductului, a scris CALM în comunicatul emis.

„A fost unul dintre intelectualii de la țară cu o înțelepciune rar întâlnită astăzi. Era optimist, dar și cu simțul dreptății, era gata oricând să ofere un sfat sau să-și încurajeze prietenii. În urma sa a rămas îndurerată soția, cei trei copii, patru nepoți și toți cei care l-au cunoscut”, a scris CALM.

La 10 iulie Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunța 635 de decese provocate de Covid-19.