Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primăria mun. Chișinău vrea să…

Primăria mun. Chișinău vrea să creeze Centrul cultural „Eugen Doga”, în cadrul unui edificiu amplasat în centrul capitalei

sursa: Primăria mun. Chișinău

Primăria municipiului Chișinău își propune crearea Centrului cultural „Eugen Doga”, cu prilejul aniversării, în 2022, a 85 de ani de la nașterea maestrului, în cadrul unui edificiu amplasat în centrul capitalei.

Scopul Centrului cultural „Eugen Doga” este de a sistematiza patrimoniul de creație al maestrului, studierea operei sale de către experți în domeniul muzicologiei, dar și studenții universităților și colegiilor de muzică; asigurarea suportului tinerilor talentați, asigurarea asistenței în dezvoltarea educației muzicale și estetice a copiilor.

Consiliul Municipal Chișinău a votat în ședința de marți o decizie privind darea în folosință Direcției Cultură, prin contract de comodat a unor încăperi din strada V. Micle. Suprafața clădirii este de 227 de metri pătrați, iar încăperile sunt într-o stare nesatisfăcătoare, necesitând reparație capitală, anunță municipalitatea.