Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Prima versiune a poliției despre…

Prima versiune a poliției despre cum s-a produs explozia din centrul capitalei

Potrivit primelor investigații la fața locului și în baza declarațiilor făcute de martori, s-a stabilit că un bărbat ar fi intrat în magazinul alimentar și ar fi cumpărat zece pachete de țigări, iar în momentul în care i s-a propus să achite pentru marfă, din mâna acestuia sau din buzunar a căzut un obiect explozibil. Identitatea obiectului explozibil nu a fost încă stabilită.

Obiectul ar fi exploadat în ușa magazinului, acolo unde s-a îndreptat și bărbatul care a adus obiectul. Bărbatul a decedat. Potrivit șefulului IGP, Alexandru Pînzari, acesta avea 50 de ani, locuia în Chișinău și avea antecedente penale. Alexandru Pînzari afirmă că puterea de explozie a fost concentrată spre stradă, iar părți ale obiectului explozibil au străpuns un bărbat aflat în apropiere, care au cauzat decesul acestuia.

Doi bărbați au decedat în dimineața zilei de astăzi, 20 martie, în urma unei explozii care s-a produs într-un magazin alimentar din str. Armenească din Chișinău. Potrivit unor martori, explozia s-a produs din cauza unei grenade. Aceasta ar fi fost adusă de un bărbat care locuiește în apropiere și care se afla în proces de divorț. Bărbatul a decedat.

Magazinul alimentar unde s-a produs o explozie în urma căreia au decedat cel puțin doi oameni, aparține companiei de lactate „JLC”. Magazinul face parte din rețeaua comercială „Jardi”.