Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Prima semifinală a Eurovision Song…

Prima semifinală a Eurovision Song Contest 2023. Reprezentantul R. Moldova va urca pe scena din Liverpool în această seară

Marți seara, 9 mai, începând cu ora 22:00 va avea loc prima semifinală a concursului Eurovision Song Contest 2023 – cel mai mare eveniment muzical din Europa. 15 țări, printre care și R. Moldova, vor lupta pentru un loc în marea finală.

Reprezentantul țării noastre, Pasha Parfeni, va urca pe scena din Liverpool cu piesa „Soarele și Luna”. Interpretul poate fi susținut prin vot, cu indicativul 10, de către publicul din țările participante în prima semifinală și cei din SUA și Canada.

Alături de R. Moldova în prima semifinală vor evolua artiști din Suedia, Finlanda, Israel, Norvegia, Cehia, Serbia, Elveția, Portugalia, Croația, Țările de Jos, Malta, Letonia, Azerbaidjan și Irlanda. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) îndeamnă moldovenii stabiliți în țările participante în prima semifinală, precum și cei din SUA și Canada, să susțină prin intermediul votului sms și aplicațiilor oficiale Eurovision reprezentantul țării noastre:

iOS: https://apps.apple.com/…/eurovision-song…/id625994547

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.digame.esc

„Reprezentarea R. Moldova este o onoare și o responsabilitate. Suntem mândri să fim parte a acestei competiții care celebrează diversitatea, unitatea și puterea muzicii. Pasha Parfeni și echipa sa va aduce Soarele și Luna pe scena din Liverpool în această seară. Dorim să încurajăm toți cetățenii să susțină și să promoveze reprezentantul țării noastră la Eurovision prin votul lor și prin distribuirea mesajelor pozitive pe rețelele sociale”, anunță MAEIE.

Semifinala Eurovision poate fi privită la postul public de televiziune TV Moldova1 și pe pagina YouTube: https://youtube.com/@EurovisionSongContest.