Principală  —  IMPORTANTE   —   Prim-ministrul interimar: Alte 93 600…

Prim-ministrul interimar: Alte 93 600 de doze de vaccin urmează să ajungă în R. Moldova

Foto: privesc.eu

Alte 93.600 de doze de vaccin urmează să ajungă în R. Moldova, a anunțat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, astăzi, 19 martie, într-un briefing de presă. Potrivit lui Ciocoi, este vorba despre două loturi de vaccinuri AstraZeneca.

„Pe 22 martie, R.Moldova, pe linia COVAX, la fel ca și în cazul Pfizer urmează să mai primească 21.600 de vaccinuri AstraZeneca, iar exact peste o lună, 22 aprilie, urmează să mai beneficiem de o partidă mare de 72 de mii de vaccinuri, iarăși AstraZeneca. Totodată, suntem în așteptarea unui nou lot de vaccinuri din partea României”, a declarat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Tot astăzi, președinta R.Moldova, Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook:

În total, până la sfârșitul lunii martie, în R. Moldova vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma COVAX și alte 50 mii de doze, din donația oferită de România

Astăzi, în Republica Moldova au ajuns 24 570 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, în cadrul mecanismului COVAX.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

MSMPS a anunțat că până joi, 18 martie, au fost vaccinate 18 593 de persoane.