Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Cele 24 570 de…

FOTO Cele 24 570 de doze de vaccin Pfizer au ajuns în R. Moldova. Precizările Ministerului Sănătății

Moldova a recepționat astăzi 24,570 de doze de vaccin împotriva COVID-19, livrate prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS. Aceasta este deja a doua livrare COVAX în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

„Campania de vaccinare din R. Moldova este în curs de desfășurare, iar lotul de vaccinuri livrat astăzi în cadrul platformei COVAX ne va permite să vaccinăm alte categorii de populație incluse în prima etapă de imunizare. Mulțumim partenerilor de dezvoltare care au contribuit la accelerarea procesului de livrare a vaccinurilor în țară”, a susținut secretar de Stat, Denis Cernelea:

Dozele de vaccin (prima doză) vor fi distribuite proporțional tuturor instituțiilor medico-sanitare (asistența medicală spitalicească și asistența medicală primară) dinR. Moldova, pentru a fi imunizate categoriile de populație incluse în prima etapă de vaccinare.

MSMPS menționează că personalul medical a fost instruit pentru utilizarea corectă a vaccinului Pfizer.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

MSMPS a anunțat că până joi, 18 martie, au fost vaccinate 18 593 de persoane.