Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Prețul poliței de asigurare medicală…

Prețul poliței de asigurare medicală rămâne neschimbat

Prețul poliței de asigurare medicale rămâne neschimbat pentru anul 2016. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), prețul poliței va fi de 4056 de lei. Persoanele care se asigură în mod individual beneficiază până pe 31 martie de reduceri în mărime de 50 la sută şi, respectiv, 75 la sută din valoarea primei.

Astfel, fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii şi alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern au posibilitatea să achite jumătate din prima de asigurare medicală, adică 2028 de lei. Plata poate fi efectuată la oficiile Poşta Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale CNAM.

În acelaşi timp, proprietarii de teren agricol plătesc 1014 lei, ceea ce reprezintă 25 la sută din prima de asigurare. Achitarea poate fi făcută la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Menţionăm că, din 1 ianuarie 2016, CNAM a pus în aplicare un buget provizoriu, care se formează şi se execută în corespundere cu prevederile Legii fondurilor AOAM pentru 2015.

Amintim că, recent, Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) a venit cu o inițiativă de creare a unui sistem de recompense pentru cei peste 80 la sută din moldovenii asigurați medical care nu au utilizat niciodată serviciile medicale acoperite de polița medicală pe parcursul ultimului an.