Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Parlamentului, despre amenințările cu…

Președintele Parlamentului, despre amenințările cu atacuri armate în adresa mai multor școli din capitală: „Este un atac hibrid. Opera Federației Ruse”

Foto: TV8

În spatele amenințărilor cu atacuri armate, lansate săptămâna trecută în adresa mai multor școli din capitală, stă Federația Rusă. Declarația a fost făcută marți seară, 12 decembrie, de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Șeful Legislativului afirmă că aplicația de mesagerie Telegram este „instrumentul preferat al Federației Ruse ca să lanseze și să perturbe situația din R. Moldova”.

„(…) Federația Rusă n-o să ne lase în pace, din păcate. Partea bună este că ei nu pot direct să ne atace, pentru că este Ucraina care ne apără pe noi, dar și toată Europa. În schimb, ei continuă să folosească atacuri de tip hibrid. Ultimul pe care l-am trăit și l-am văzut a fost acea minciună lansată într-o noapte care vizau școlile. Asta este opera Federației Ruse, prin serviciile lor, prin toată mașinăria de minciună și de propagandă (…).

(Telegramul, n.red) este instrumentul preferat al Federației Ruse ca să lanseze și să perturbe situația din R. Moldova și nu doar (…). Și în Ucraina se întâmplă acest lucru, Georgia, România, în toată lumea unde au interese sau vor să intervină în treburile interne ale țărilor. Noi trebuie să fim conștienți de acest lucru, trebuie să continuăm să investim în instituțiile noastre ca să fie vigilente și să le identificăm la un moment precoce (…)”, a declarat Igor Grosu.

Vineri, 8 decembrie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat despre mai multe „informații false” publicate pe un canal de Telegram anonim, unde au fost plasate amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală. IGP a emis un comunicat public în care a îndemnat părinții și copiii „să-și păstreze calmul”.

Poliția a calificat aceste acțiuni drept „un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate”

Canalul de Telegram nu mai era activ în dimineața zilei de vineri.