Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Consiliului de administrație al…

Președintele Consiliului de administrație al companiei Moldovagaz, despre salariul său: „Eu cred că îl merit”

Vadim Ceban susține că informația cu privire la salariul pe care îl primește în calitate de președinte al Consiliului de administrație al Moldovagaz este „confidențială”. El spune că merită salariul pe care îl ridică lunar de la companie „luând în calcul responsabilitățile și funcțiile” pe care le îndeplinește.

În cadrul unei conferințe de presă în format online la care a participat jurnaliști de la mai multe instituții media, Vadim Ceban a menționat faptul că salariul lui este mai mic decât 250 mii de lei pe lună, atât cât anunțase anterior fostul premier al R. Moldova Ion Sturza și a evitat să spună ce salarii primesc reprezentanții statului în Consiliul de observatori al Moldovagaz.

„Salariul meu este adecvat acelor funcții și atribuții pe care le exercit în cadrul SA Moldovagaz ca președinte al Consiliului de administrație. Ce ține de remunerarea membrilor Consiliului de administrație și membrilor Consiliului de observatori informația este confidențială. Salariul meu este mult mai mic decât spune domnul Sturza. Luând în calcul responsabilitățile și funcțiile pe care le îndeplinesc eu consider că merit acest salariu (…). Eu reprezint interesele în primul rând ale companiei Moldovagaz si acest lucru trebuie sa va fie foarte clar, în care sunt acționar atât al Guvernului R. Moldova, cât și al Gazpromului.”, a declarat Vadim Ceban în cadrul conferinței de presă.

Pe 2 septembrie 2019, Vadim Ceban a fost numit în funcția de președinte al Consiliului de administrație al SA Moldovagaz.

Potrivit CV-ului făcut public de instituție, Ceban este economist, iar între 2005-2019 a deținut mai multe funcții de conducere în structurile de stat, precum și în companii private.

În perioada 2005-2006 a fost director adjunct al Direcției generale politici structurale, stimularea investițiilor și administrarea patrimoniului public din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al R. Moldova. În perioada 2006-2009, el a deținut funcția de director al Direcției generale politici structurale și investiții din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al R. Moldova. Între anii 2009-2010, el a fost director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a R. Moldova (ANRE). În perioada 2010-2013, a deținut funcția de șef al Direcției generale securitate energetică și eficiență energetică din cadrul Ministerului Economiei al R. Moldova. Între anii 2015-2019, Ceban a fost prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Republica Moldova.