Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Sandu propune modificarea legislației…

Președinta Sandu propune modificarea legislației pentru a pune în practică mecanismul de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție. Inițiativa, expediată către Parlament

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, propune modificarea legislației pentru a face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție. O inițiativă legislativă ce are ca scop îmbunătățirea cadrului legal în domeniu a fost expediată marți, 1 februarie, Parlamentului.

Potrivit șefei statului, legea actuală conține un obstacol ce îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogățit ilicit și le dă posibilitatea să-și păstreze averile. Astfel, aceștia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terțe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine lacuna dată.

„Eforturile noastre de îmbunătățire a normelor legislative pentru a combate corupția vor continua. Vor continua și eforturile de reformare a justiției pentru ca normele legale să fie aplicate pentru toți, fără excepție”, a declarat Maia Sandu.

La 24 decembrie 2021, într-un interviu acordat pentru ZdG, președinta Sandu a menționat că împreună cu colegii de la Președinție lucrează la un astfel de proiect.

„Împreună cu colegii de la Președinție lucrăm la un proiect de lege și o să-l lansăm în următoarele zile. El se referă la modificarea cadrului legal pe partea de confiscare, care să simplifice procedurile de confiscare, ținând cont de această constrângere care este în Constituție. Oricum, pot fi făcute ajustări, astfel încât acest proces să devină mult mai simplu”, a declarat Maia Sandu, în interviul acordat Ziarului de Gardă.

VIDEO/ „Combaterea corupției este un proces foarte important pe care îl vom duce la capăt, dar strategia de țară trebuie să fie educația”. Interviu cu Maia Sandu, președinta R. Moldova, la un an de mandat