Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premier Energy atenționează: „Nu atingeți…

Premier Energy atenționează: „Nu atingeți cabluri rupte sau căzute la pământ”

Sursa foto: pixabay

În contextul Codului Galben de schimbare bruscă a vremii, manifestat prin precipitații puternice și intensificări ale vântului, compania „Premier Energy” atenționează cetățenii să ocolească şi nu atingă cabluri rupte şi căzute la pământ, să supravegheze copiii și să le explice care sunt regulile de securitate electrică.

„În contextul avertizării meteo de cod galben pentru zile de 27-28 martie, ce prevede schimbare bruscă a vremii, manifestată prin precipitații puternice în fază mixtă și intensificări ale vântului din direcție nord-estică în rafale de până la 15-23 m/s., Premier Energy Distribution atrage atenția populației asupra importanței respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.
– Ocoliți şi nu atingeți cabluri rupte şi căzute la pământ!
– Nu interveniți în instalațiilor electrice – aceste intenții se pot solda cu electrocutări.
– Supravegheați copii şi explicați-le regulile de securitate electrică şi consecințele încălcării lor”,
anunță „Premier Energy”.

Cetățenii sunt rugați să informeze operatorul de distribuție dacă au observat careva pericole la instalațiile electrice. Telefon – 022 43 11 11.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis, pentru seara de 27 și ziua de 28 martie, Cod Galben de schimbare bruscă a vremii: „Noaptea și dimineața, pe 28 martie, vor cădea precipitații puternice (15-20 l/m2) în fază mixtă, vântul nord-estic va prezenta rafale de până la 18-23 m/s”.

Avertizarea va fi valabilă până marți, ora 18:00. Reprezentanții Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) menționează că marți temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°С. Astfel, în raioanele de nord ale R. Moldova temperatura se va situa în jurul valorilor de 0…+2°C în timpul zilei, iar în centrul și sudul țării temperatura va varia între +3…+5°C.

Primăria Municipiului Chișinău a informat, pe 17 martie, că sezonul termic 2022-2023 a fost închis, pentru toți consumatorii, în legătură cu „stabilirea temperaturilor primăvăratice și ținând cont de povara plăților acestui serviciu pentru cetățeni”. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimara Irina Gutnic.