Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările Ministerului Apărării în legătură…

Precizările Ministerului Apărării în legătură cu unele ordine de chemare a cetățenilor: „Este o procedură anuală de rutină”

Sursa foto: army.md

Reprezentanții centrelor militar-teritoriale (CMT) ale Ministerului Apărării trimit scrisori cetățenilor în care se solicită prezentarea informațiilor cu privire la verificarea datelor personale. Ministerul Apărării precizează că aceasta este o procedură anuală de rutină pe care funcționarii din CMT o realizează din 2002, fără întrerupere și care „nu implică riscuri de niciun fel pentru cetățeni”.

Responsabilii din cadrul ministerului îndeamnă cetățenii să nu cadă pradă dezinformărilor la acest subiect, să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale.

„Acțiunea respectivă are loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245-XV din 18 iulie 2002 „Cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei” și are un singur scop – actualizarea bazei de date a Centrelor Militar-Teritoriale și Secțiilor Administrativ-Militare (SAM).

În cazul în care aveți întrebări referitor la aceste citații, contactați CMT-ul sau SAM-ul la numărul indicat în ordinul de chemare sau la linia instituțională pentru informare a Ministerului Apărării (022 252 009) (…)”, se spune în comunicatul Ministerului Apărării.

Sursa foto: Ministerul Apărării/ Facebook