Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările MAEIE despre accidentul din…

Precizările MAEIE despre accidentul din Ucraina, unde un autobuz cu pasageri de pe cursa Chișinău-Moscova s-a răsturnat

Foto: dtp.kiev.ua

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au emis miercuri, 25 augsut, o notă prin care anunță că s-au autosesizat în legătură cu accidentul produs în Ucraina, unde un autocar cu pasageri, care circula pe ruta internaționala Chișinău – Moscova, s-a răsturnat.

Potrivit MAEIE, în urma impactului violent, opt pasageri, inclusiv patru copii, au fost răniți. În context, MAEIE anunță că toți pasagerii vor fi preluați de un alt autobuz și vor continua cursa spre capitala Federației Ruse.

Nota emisă de MAEIE:

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Kyiv s-a autosesizat în legătură cu producerea în dimineața zilei de 25 august a unui accident rutier în capitala Ucrainei, cu implicarea unui autocar înmatriculat în Republica Moldova aflat pe cursa Moscova – Chișinău cu cetățeni moldoveni, ucraineni și ruși la bord. Reprezentanții misiunii diplomatice s-au deplasat la fața locului și au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorități în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la situația persoanelor afectate.

Conform informațiilor obținute de la autoritățile locale, în urma producerii accidentului, mai mulți pasageri s-au ales cu diferite traumatisme, opt persoane, inclusiv patru copii, fiind ulterior direcționați la un spital local pentru investigații detailate. Potrivit responsabililor de la Poliția națională de patrulare a Ucrainei și a Serviciului pentru situații excepționale, după investigații toți cei opt pasageri au refuzat spitalizarea.

Totodată, în direcția orașului Kyiv se deplasează un alt autocar pentru preluarea pasagerilor și continuarea rutei spre Moscova. Autocarul la moment se află în regiunea Vinnița, urmând în 2 ore să preia pasagerii spre destinația finală”, se menționează în notă.

Un autobuz cu 48 de pasageri la bord, care circula pe cursa Chișinău-Moscova s-a răsturnat miercuri, 25 august, pe o stradă din Kiev, Ucraina. În urma impactului, opt persoane, inclusiv copii, au fost rănite, scrie presa ucraineană. În momentul accidentului, în autobuz erau 48 de pasageri și doi șoferi. Salvatorii au lucrat la fața locului, au ridicat vehiculul cu o macara. În urma impactului, cel puțin opt pasageri au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Mai multe detalii aici: FOTO și VIDEO/ Un autobuz cu pasageri, care circula pe cursa Chișinău-Moscova, s-a răsturnat pe o stradă din Kiev: Opt pasageri, transportați la spital