Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările Inspectoratului de Stat al…

Precizările Inspectoratului de Stat al Muncii referitor la explozia la o rețea de gaze naturale, în urma căreia au suferit arsuri doi lăcătuși

sursa: Moldovagaz

Doi angajați ai filialei din Strășeni a întreprinderii „Ialoveni Gaz” au suferit arsuri în urma unei explozii, marți, 17 august.

Reprezentanții „Moldovagaz” susțin că lăcătușii efectuau „reparații curente pe un dispozitiv de închidere la un cămin de vizitare, situat pe strada Gheorghe Ureche 12”.

„În câteva minute de la producerea exploziei inspectorii erau la fața locului. Doi muncitori efectuau lucrări la o conductă de gaz și în acel moment s-a produs explozia. Dacă a fost explozie înseamnă că a fost scurgere de gaz. Este evident”, a declarat pentru Ziarul de Gardă șeful Direcţiei monitorizarea aplicării legislaţiei muncii si normelor de protecţie a muncii a Inspectoratului de Stat al Muncii, Victor Țurcan.

Responsabilul din cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii susține că a fost emisă o dispoziție de cercetare pentru stabilirea circumstanțelor și cauzelor producerii exploziei.

„A fost desemnat un inspector care va cerceta incidentul și va stabili circumstanțele, persoanele care se constată că au încălcat actele normative din domeniul securității muncii și vor fi prescrise măsuri de remediere și prevenire. Probabil dosarul va fi înaintat procuraturii pentru examinarea sub aspect penal”, a precizat Victor Țurcan.