Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția R. Moldova anunță ca…

Poliția R. Moldova anunță ca a fost pornită o cauză penală după ce ofițerii de investigații au deconspirat o schemă frauduloasă: au fost depistate trei autocare cu numere de identificare false

sursa: Poliția R. Moldova

Poliția R. Moldova anunță ca a fost pornită o cauză penală după ce ofițerii de investigații au deconspirat o schemă frauduloasă în transportul de pasageri. Mai exact, trei autocare care aparțin diferitor operatori de transport, a căror serii de șasiu erau false au fost identificate de ofițerii de la Inspectoratul Național de Investigații (INI) în comun cu cei ai Centrului Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare a Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Ofițerii Direcției investigații complexe a INI, în august curent, au intrat în posesia unor informații, precum că unii operatori de transport din sudul țării transportă pasageri cu autocare de curse naționale și internaționale care au numărul de identificare modificat (fals).

„În perioada august – octombrie curent, ofițerii de investigații în comun cu cei ai Centrului Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare a IGP au efectuat acțiuni de constatare tehnico – științifică,  în urma cărora s-au stabilit trei autocare care aparțin diferitor operatori de transport, a căror serii de șasiu erau modificate”.

Pentru falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor persoanele riscă, potrivit Codului Penal, amendă de la 32 500 până la 47 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la un an.