Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția de Frontieră a primit…

Poliția de Frontieră a primit echipamente noi pentru supravegherea frontierei de stat: Valoarea donației este de peste 900 de mii de euro

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a primit 170 de echipamente pentru diverse nivele de control de securitate la frontieră, achiziționate cu suportul financiar al Guvernului Germaniei. Echipamentul va fi utilizat de către polițiștii de frontieră atât la controlul de securitate, în punctele de trecere a frontierei, cât și pentru verificări suplimentare, în linia a doua de control, inclusive la expertiza documentelor. Valoarea donației este de peste 900 de mii de euro, anunță serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

„Cu ajutorul acestor echipamente și tehnicii de tip „Regula”, care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră, vor fi sprijinite misiunile angajaților de citire, verificare și autentificare a documentelor cu securitate magnetică”, potrivit unui comunicat de presă al IGPF.

Evenimentul de recepție a echipamentelor și tehnicii speciale de control al autenticității documentelor a avut loc luni, 14 noiembrie 2022, la sediul Poliției de Frontieră. Potrivit IGPF, la eveniment au partiicipat ministra Afacerilor Interne Ana Revenco, șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, ambasadoarea Germaniei în R. Moldova ES Margret Uebber și implementatorul de proiect – „Global Security-Sector-Reform Foundation” Klaus Kandt.

Responsabilii din cadrul IGPF menționează că asistența dată contribuie nemijlocit la dezvoltarea și modernizarea Poliției de Frontieră în conformitate cu cele mai înalte standarde și bune practici.

O bună parte a echipamentelor donate au fost configurate la sistemele informaționale ale IGPF și vor ajunge în timpul apropiat în subdiviziunile de prima linie care au în competențe depistarea actelor false și falsificate, combaterea migrației ilegale, a traficului de ființe umane și al criminalității transfrontaliere.