Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția de Frontieră a primit…

Poliția de Frontieră a primit 30 de automobile din partea Germaniei. Valoare totală a donației este de peste două milioane de euro

Germania a donat Poliției de Frontieră din R. Moldova 30 de automobile, model Toyota Hilux Pick-up, „în scopul asigurării mobilității și aplicării unui sistem modern de supraveghere la frontiera de stat a R. Moldova”. Potrivit reprezentanților din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), valoarea totală a donației este de aproape 2,2 milioane de euro.

„Mașinile, dotate la standarde de ultimă generație, sunt destinate efectuării misiunilor de patrulare în zone vulnerabile și în teren greu accesibil, având în acest sens caracteristici tehnice performante.

(..) Donația respectivă, dar și cooperarea excelentă cu autoritățile germane, vine să sprijine eforturile Ministerului Afacerilor Interne în dezvoltarea continuă a Poliției de Frontieră”, anunță reprezentanții IGPF.

Evenimentul oficial de recepționare a donației a avut loc marți, 20 decembrie 2022, la sediul IGPF, cuu participarea ambasadoarei Germaniei în R. Moldova, ES Margret Uebber, ministrei de Interne, Ana Revenco și șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.