Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția a deschis dosar penal…

Poliția a deschis dosar penal în urma protestului de astăzi. 14 polițiști și 2 protestatari au avut de suferit

În urma altercațiilor de astăzi din str. Bulgară, 14 angajați ai forțelor de ordine și doi manifestanți s-au adresat la spital, a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari. Acesta a precizat că patru polițiști sunt internați în stare gravă.

Șeful IGP a informat că în urma acțiunilor din centrul Chișinăului a fost deschis un dosar penal pe art. 285 CP, pe cauza organizării și conducerii dezordinilor în masă. Infracțiunea prevede pedeapsă de la 3 la 8 ani. „Se conturează niște chestii destul de suspecte, în viziunea mea, dar mai bine le va califica Direcția generală urmărire penală. Noi am făcut tot posibilul pentru a menține ordinea în municipiul Chișinău și în Republica Moldova.”, a declarat Pânzari.

Până la moment doar o singură persoană a fost reținută. Este vorba de un tânăr, care se află în arest pentru 72 de ore.

„Cu părere de rău, s-a adeverit informația pe care am furnizat-o mai devreme precum că se organizează astfel de dezordini. Poliția a gestionat, aș spune excelent, această situație și am menținut-o într-o măsură oarecare ca să nu fie consecințe mai grave.” , a declarat Alexandru Pânzari.

Precizăm că astăzi, dumi­nică, 24 apri­lie 2016, mii de oameni au protestat în Piața Marii Adu­nări Națio­nale (PMAN)  împo­triva guver­nă­rii. Manifestanții au pichetat reședința oligarhului și vicepreședintelui PDM, Vladimir Plahotniuc, dar și Glo­bal Busi­ness Cen­ter din str. Can­te­mir, acolo unde este sediul mai mul­tor com­pa­nii diri­jate de acesta. Mai mulți manifestanți au aruncat cu pietre în forțele de ordine, iar polițiștii au ripostat cu gaze lacrimogene.