Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 6 mii de deținuți…

Peste 6 mii de deținuți au votat în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale

Persoanele private de libertate aflate în custodia sistemului administrației penitenciare s-au prezentat la urnele mobile din penitenciarele țării. Astfel, dintre cele 6249 persoane private de libertate cu drept de vot, 5991 și-au exprimat voința în cadrul celui de-al doilea scrutin prezidențial din Republica Moldova.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, procesul electoral s-a desfășurat în zone special amenajate în incinta instituțiilor de detenție, dotate cu soluții dezinfectante, pixuri și măști de protecție în conformitate cu prevederile Instrucțiunii privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale, în condițiile situației pandemice cu infecția COVID-19. Urnele mobile din penitenciare au fost asigurate de către membrii secțiilor de votare din circumscripțiile electorale în raza cărora se află penitenciarele.

Persoanele deținute infectate cu COVID-19 și contacții acestora, deasemenea și-au exercitat dreptul de vot. Membrii birourilor electorale și observatorii au fost echipați cu măști, mănuși și combinezoane/halate de protecție și au mers prin celulele și sectoarele acestora.

Observatorii prezenți au declarat că procedura de votare s-a desfășurat fără incidente.