Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste 2700 de blocuri de…

Peste 2700 de blocuri de locuințe din capitală, conectate la sursa centralizată de agent termic, anunță autoritățile municipale

Peste 2700 de blocuri de locuințe din capitală au fost conectate la sursa centralizată de agent termic, inclusiv 1403 de edificii cu gestiune municipală, 697 de blocuri ale APLP, 188 de blocuri – CCL și 132-departamentale până pe 14 noiembrie, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Conform autorităților municipale, deocamdată mai rămân fără căldură 291 de blocuri din oraș, majoritatea cu gestiune privată.

„Situația din suburbii: din cele 171 de blocuri cu încălzire centralizată 147 au fost deja conectate. Neconectate mai rămân 24 blocuri. Cu referire la conectarea instituțiilor din domeniul educațional, informăm că toate grădinițele din municipiu beneficiază de agent termic livrat centralizat. Cât privește cele 131 de unități instituțiile de învățământ preuniversitar, gestionate de municipalitate, majoritatea au fost conectate la sursa de termie, cu excepția a 4 școli (LT „M. Eliade, LT „Universul”, LT „N. Sulac” și LT „B. Z. Herțli”, care vor primi căldură din data de 14 noiembrie, a. c. Managerii școlari au motivat decizia prin temperaturile confortabile din sălile de clasă: 19-20 °C”, arată un comunicat al Primăriei municipiului Chișinău.

Din cele 66 de instituții medicale din oraș, gestionate de municipalitate, 38 de unități au fost conectate la sursa centralizată.

De pe 7 noiembrie curent a început livrarea agentului termic pentru consumatorii din Chișinău.