Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A început livrarea agentului termic…

A început livrarea agentului termic pentru consumatorii din Chișinău: Temperatura în blocuri va fi reglată, în funcție de vremea de afară, anunță primăria

Începând de astăzi, în capitală va fi livrat agent termic pentru toți consumatorii din municipiu. Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a declarat în cadrul ședinței operative săptămânale de la primărie, că până la finele săptămânii curente, agentul termic va ajunge în toate apartamentele, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.

Potrivit responsabilului, temperatura în blocuri va fi reglată, în funcție de vremea de afară, în scop de economisire, dar totodată trebuie să fie asigurat confortul necesar în locuințele oamenilor.

Cu referire la conectarea instituțiilor din domeniul educațional, primăria anunță că deja de două săptămâni, toate grădinițele din municipiu beneficiază de agent termic livrat centralizat cu excepția a două unități din suburbii, din Trușeni și Durlești. Acestea vor fi conectate pe parcursul zilei de 7 noiembrie.

Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a menționat că pe parcursul săptămânii trecute au fost conectate la termie instituțiile auxiliare și blocurile claselor primare ale școlilor și liceelor.

Totodată, la solicitarea managerilor școlar, din cele 131 de instituții de învățământ secundar au fost conectate 77, iar începând din 7 noiembrie toate școlile vor fi conectate la agentul termic, chiar dacă nu există solicitări din partea administrației unităților școlare, mai anunță primăria.

„Cât privește, instituțiile medicale, la ziua de luni erau conectate la agentul termic livrat centralizat 15 unități din totalul de 66.

Cât privește situația în cadrul fondului de locuințe, în prezent sunt conectate la agentul termic livrat centralizat 90 de blocuri de locuințe din capitală și 76 din suburbii”, menționează autoritățile municipale.

Potrivit primarul capitalei Ion Ceban, în acest an 26 de mii de familii vor beneficia de compensații de 40% din suma facturilor la agentul termic.