Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 200 de tractoare, în…

Peste 200 de tractoare, în drum spre Chișinău. Agricultorii protestează în mai multe raioane

Captură de ecran/Facebook

Peste 200 de tractoare se îndreaptă spre Chișinău, informează Asociația Forța Fermierilor, care organizează luni, 19 iunie, mai multe acțiuni de protest în mai multe regiuni. Alte circa 250 de unități agricole au ieșit pe traseele naționale.

„Cred că toată societate înțelege că avem o situație extraordinară în agricultură, dacă fermierii, în toiul verii și la temperaturi caniculare, s-au pornit cu tehnica agricolă la Chișinău de la distanță de 150 de kilometri. Dar asta sunt consecințele neglijării multiplelor crizelor în ramură agricolă timp de un an din partea autorităților abilitate. Acum producătorii agricoli sunt nevoiți să aleagă între faliment în scurt timp și protest în capitală”, se arată în comunicatul emis de organizația de agricultori.

„În unele raioane au fost fixate anumite probleme cu poliția, dar în prezent toata tehnică se deplasează către capitala fără impedimente. Cel mai probabil tractoarele vor ajunge în locuri autorizate pe marginea municipiului orientativ la orele 16:00-17:00”, au transmis organizatorii.

Asociația Forța Fermierilor a anunțat luni dimineață că agricultorii din raioanele Fălești, Cahul, Cantemir, Leova, Hâncești, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Ungheni, Strășeni, Criuleni, Anenii Noi, Orhei, Telenești și Rezina se pornesc cu tehnica agricolă înspre capitală.

Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat marți, 13 iunie, că a făcut calcule aproximative privind pierderile agricultorilor la culturile din primă grupă, care se așteaptă în sezonul agricol 2023. Potrivit Asociației, calculele arată că pierderile vor depăși două miliarde de lei.