Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 1 200 de computere…

Peste 1 200 de computere și laptopuri vor ajunge în centrele de sănătate, centrele medicilor de familie și centrele de sănătate publică de nivel local. Donație oferită de UNICEF, OMS și USAID

1 205 computere și laptopuri vor ajunge în centrele de sănătate, centrele medicilor de familie și centrele de sănătate publică de nivel local, fiind utilizate în cadrul sistemului informațional din domeniul sănătății, monitorizarea procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și a gripei.

Echipamentul, în valoare de circa un milion de dolari, procurat de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din R. Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a fost donat marți, 17 ianuarie, Ministerului Sănătății.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, computerele și laptopurile, în valoare de circa un milion de dolari, vor fi recepționate de instituțiile de asistență medicală primară din țară – 35 de centre de sănătate, Centrul Medicilor de Familie Bălți, Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, Policlinica de Stat, Asociațiile Medicale Teritoriale din Chișinău, dar și subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

„Echipamentul oferit va facilita utilizarea sistemelor informaționale din domeniul sănătății, inclusiv al sistemului pentru monitorizarea procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și imunizare antigripală. De asemenea, va eficientiza activitatea lucrătorilor medicali și a specialiștilor din cadrul centrelor de sănătate publică”, anunță MS.

De asemenea, potrivit Ministerului Sănătății, cadrele medicale implicate în raportarea datelor despre vaccinare vor fi instruite cu suportul OMS și UNICEF, inclusiv în contextul dezvoltării unor noi funcționalități în cadrul sistemului informațional automatizat de evidență a vaccinării. Astfel, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății, vor fi consolidate capacitățile instituțiilor medicale de gestionare a informațiilor privind imunizarea împotriva COVID-19 și a altor infecții.