Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patru persoane, salvate de la…

Patru persoane, salvate de la înec pe 1 mai din lacul de la „Valea Morilor” din capitală

Sursa foto: IGSU

Patru persoane au fost salvate de la înec din lacul din parcul „Valea Morilor” din capitală, în după amiaza zilei de 1 mai 2023, anunță Inspectoratul General pentru situații de Urgență (IGSU).

Un caz a fost înregistrat în jurul orei 13:40. Potrivit informațiilor recepționate, doi copii, de 10 și 12 ani, jucându-se pe malul lacului, din imprudență au căzut în apa bazinului acvatic. Aceștia au fost observați de salvatorii stației de salvare, care au intervenit de urgență și au scos copiii la mal vii și nevătămați. Potrivit IGSU, în urma incidentului, copiii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un alt caz a fost recepționat către ora 17:50. Astfel, încă două persoane, o femei în vârstă de 33 de ani și fetița acesteia de 8 ani au fost salvate de la înec de salvamari. Potrivit informațiilor înregistrate, mama și copilul acesteia din imprudență au alunecat de pe dig în apa lacului. La fața locului, au intervenit salvamarii, care au scos personale din apă. Și în acest caz, mama și fetița ei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să fie prudenți, în special atunci când aleg să-și petreacă timpul în preajma bazinelor acvatice. Salvatorii îndeamnă maturii să supravegheze strict copiii, atunci când aceștia se află în preajma lacurilor și râurilor.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.