Patriarhul Kirill și-a amânat vizita în R. Moldova

Patriarhului Kirill și-a amânat vizita în R. Moldova pentru o perioadă ulterioară. Despre acest fapt, șeful statului, Igor Dodon, a fost anunțat în cadrul unei discuții telefonice pe care a avut-o cu șeful Departamentului relații externe al Patriarhiei Ruse, Mitropolitul de Volokolamsk Ilarion

„Asupra perioadei vizitei ulterioare voi discuta cu Sanctitatea Sa, săptămîna viitoare, în cadrul vizitei mele oficiale la Moscova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Contactat telefonic, secretarul de presă al Patriarhului Kirill, Aleksandr Volkov, a declarat pentru Ziarul de Gardă că vizita a fost programată, dar că nu este informat, deocamdată, că aceasta a fost contramandată. „Prima dată aud că vizita a fost amânată. Așteptați, va urma un comunicat oficial”, a spus Volkov.

Pe 10 octombrie președintele R. Moldova, Igor Dodon anunța că „vizita pastorală în Moldova a Sanctității Sale Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill” va avea loc în perioada 25-28 octombrie. Conform unui comunicat publicat de Mitropolia Moldovei pe 19 octombrie, Patriarhul ar urma să ajungă la Chișinău nu pe 25 octombrie, ci sâmbătă, 27 octombrie.

În centrul orașului Bălți, lângă biserica Sf. Nicolae, zilele trecute, în ajunul vizitei Patriarhului Kirill a apărut un banner imens cu imaginea sa.

Foto: Baltionline

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Traian Harașosfetiuc

  DE CE SPUNEM “JOS TRAIAN BĂSESCU?”

  În primul rând pentru că Traian Băsescu a atacat dur și pe nedrept liderii opoziției antioligarthice de la noi, pe președinta PAS, dna Maia Sandu și pe președintele PPDA, dnul Andrei Năstase, astfel situându-se de partea oligarhului uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk.

  Traian Băsescu s-a înhăitat cu vraciul sanitar Anatol Șalaru, un vrechi pupîncurist al oligarhului uzurpator Plahotniuk și a început lucrul la executarea a comenzii uzurpatorului Plahotniuk de dezbinare a forțelor naționale antioligarhice și tot odată proeuropene și unioniste.

  Unioniștii alcătuesc la momentul actual în jurul a 30% din populația Moldovei, dar aceștea sunt împrăștiași în diferite localități. Chiar și fără votul mixt accederea în Parlament a unioniștilor ar fi fost foarte dificilă. Participarea separată a unioniștilor la alegeri va duce la PIERDERI IRAȚIONALE de voturi unioniste de care ar profita oligarhul.

  Numai împreună cu frontul larg al tuturor moldovenilor în jurul partidelor ANTIOLIGARHICE și PROEUROPENE PAS, PPDA și PLDM putem accede în Parlament cu un număr de deputați suficient de mare pentru a contracara clica banditească PLAHOTNIUK – ȘOR! După aceasta UNIREA CU PATRIA MAMĂ ROMÂNIA VA FI FOARTE APROAPE!

  *

 2. ivancelgroaznic

  La Dodon trebe si sustinere de la stapinirea bisericeaska moskovita, de la emisarul duhovnichesk a lu tsaru vseja Rusi, ca altminteri perde pamint de sub picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *