Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Parlamentul și-a redeschis ușile. Directorul…

Parlamentul și-a redeschis ușile. Directorul CNA la tribuna centrală

După două ore de ședință cu ușile închise, timp în care a fost audiat raportul procurorului general, Corneliu Gurin, Parlamentul a decis să facă ședință publică. La tribuna Legislativului și-a prezentat raportul șeful Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, după care a urmat o rundă de întrebări-răspunsuri.

Șeful CNA a fost întrebat despre figuranții pe dosare, autodenunțul lui Ilan Șor, schemele de spălare a banilor, dar și despre sumele care au fost scoase din țară prin intermediul creditelor neperformante.

Viorel Chetraru a evitat să vorbească despre nume implicate în cele trei dosare deschise, invocând secretul anchetei. De asemenea, șeful CNA a precizat că Ilan Șor își păstrează statul special în dosarul furtului de la BEM, deoarece colaborează cu procurorii. În același timp, el este învinuit pe alt caz, deschis la 4 decembrie 2014.

Niciunul dintre cele 44 de dosare deschise până acum, nu este intentat pe numele vreunui deputat sau membru al Guvernului,  potrivit lui Chetraru. Procurorul general a precizat că în cadrul investigațiilor extinse sunt vizate trei persoane, sunt cercetați 10 membri ai consiliilor de administrație de la Banca Socială și BEM, iar în dosarul creditelor neperformante, 10 au persoane au stat de învinut, alte zece persoane sunt date în căutare și trei sunt reținute.

P. S.: Știrea se actualizează.