Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ofițerii SPIA și procurorii PCCOCS…

Ofițerii SPIA și procurorii PCCOCS au descins cu percheziții în automobilele și domiciliile unor angajați ai INSP, suspectați de corupere pasivă

Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță că, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat, pe 24 februarie, percheziții în automobilele și domiciliile a doi funcționari publici cu statut special din cadrul Secției patrulare „Chișinău” al Direcției patrulare „Centru” al Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a Inspectoratului General al Poliției (IGP), suspectați de corupere pasivă.

„Angajații INSP al IGP, pentru a nu-l atrage la răspundere contravențională pe un conducător auto, precum și în vederea radierii punctelor de penalizare au pretins de la ultimul, suma de 800 euro.

Astfel, din suma pretinsă, aceștia au acceptat și primit personal mijloace bănești în sumă de 500 euro”, potrivit SPIA.

SPIA nu a anunțat despre reținerea unor persoane pe acest caz.

Două zile în urmă, pe 22 februarie, ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA), în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), oficiul Sud, au descins cu percheziții în automobilele și birourile de serviciu ale unor angajați din cadrul Direcției patrulare Sud a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), suspectați de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

„Acțiunile ilegale de pretindere, acceptare și primire a mijloacelor bănești de la conducătorii auto, de către angajații INSP, au fost documentate pe parcursul mai multor luni. Sumele pretinse variau între 50 euro și 350 euro”, anunță reprezentanții SPIA.