Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O tânără de 30 de…

O tânără de 30 de ani, decedată de Covid-19 la Cojușna. Familia este nedumerită, dar afirmă că NIMENI nu i-a propus vreodată bani

În ultimele săptămâni, ZdG a verificat mai multe cazuri despre care, în diverse comentarii pe rețelele de socializare, se afirma că rudele ar fi primit sau că li s-ar fi propus bani pentru ca un membru al familiei, decedat de alte maladii, să fie inclus în lista celor decedați de Covid-19.

Citiți și: În căutarea oamenilor care au primit bani pentru ca rudele lor să fie înregistrate ca decedate de COVID-19

Am verificat și decesul unei tinere de 30 de ani din satul Cojușna, raionul Strășeni. Decesul ei a fost înregistrat pe 6 aprilie 2020. Tânăra suferea de diabet zaharat de gradul I. 

Iată mesajul din 6 aprilie prin care se anunța decesul ei: O femeie de 30 ani din municipiul Chişinău, comorbidități: diabet zaharat de gradul I, internată la spital pe data de 4 aprilie, în stare foarte gravă. 

ZdG a discutat cu un membru al acestei familii care a negat, categoric, că cineva ar fi propus bani familiei pentru ca persoana de 30 de ani să fie inclusă în lista persoanelor decedate de Covid-19. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care rudele nu sunt sigure de diagnosticul care ar fi cauzat moartea tinerei.

Deși rudele tinerei afirmă că nu sunt sigure că aceasta a decedat de COVID, ea fiind internată regulat în ultimii ani în spital în stare gravă, ei susțin că în a șaptea zi de spitalizare, cu trei zile înainte de deces, au fost informați că aceasta a fost testată pozitiv la COVID-19. Deși ministerul a anunțat că femeia de 30 de ani a fost internată la spital pe 4 aprilie, ei afirmă că ea a stat inițial într-o altă instituție medicală, iar ulterior a fost transferată în spitalul în care a și decedat.

Familia a respins, categoric, zvonurile precum că i s-ar fi propus bani pentru a accepta ca în certificatul de deces să fie indicat COVID-19 drept cauză a morții. Deși nu este sigură că a decedat din cauza COVID-19, familia a confirmat că în certificatul medical eliberat de spital coronavirusul a fost inclus printre cauzele morții. „E o minciună că ni s-au propus sau dat bani”, ne-a asigurat un membru al familiei. Acesta a precizat că știe că familiei i se cuvin cei 1100 de lei, care se dau la toate familiile în care un membru decedează în Moldova, doar că încă nimeni nu a fost pentru a lua acei bani.

ZdG a analizat și alte cazuri despre care se vehicula că se ofereau bani pentru a include o rudă în lista persoanelor decedate de Covid-19. Toate cazurile s-au dovedit a fi false.

Citiți articolul complet: În căutarea oamenilor care au primit bani pentru ca rudele lor să fie înregistrate ca decedate de COVID-19