Principală  —  IMPORTANTE   —   O nouă alertă cu bombă…

O nouă alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. IGP: „Toate persoanele au fost evacuate în locuri sigure”

Imagine - simbol. Foto: Skytrax

Oamenii legii au fost alertați, în jurul orei 17:25, despre o pretinsă plasare de explozibil la Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției (IGP) Mariana Bețivu.

„Toate persoanele au fost evacuate în locuri sigure. Actualmente, se întreprind acțiuni de verificare (…)”, a declarat Bețivu.

Anterior, IGP a anunțat că, pe 26 iulie, au fost înregistrate două alerte false despre plasarea de obiecte explozive la 43 de locații, dintre care 23 în Chișinău, 13 în Bălți și 7 în UTA Găgăuzia. Autorul unuia din aceste două apeluri a fost identificat și este cercetat de organul de urmărire penală.

Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului 2022, au fost înregistrate 43 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive la 207 obiective. Angajații IGP au intervenit cu verificări de securitate la toate locațiile. În urma verificărilor, conform IGP, nicio informație nu s-a confirmat obiectiv.