Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O misiune de experți ai…

O misiune de experți ai Comisiei Europene evaluează capacitatea de intervenție a sistemului afacerilor interne în „situații de criză”

O misiune de experți ai Comisiei Europene este prezentă, zilele acestea, în R. Moldova, pentru a evalua nevoile de intervenție imediată, pentru fortificarea capacităților de acțiune ale sistemului afacerilor interne în situații de criză.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), membrilor misiunii de evaluare le-au fost prezentate cele trei mari necesități pentru a spori capacitatea de acțiune a afacerilor interne ale R. Moldova, ca factor de stabilitate și securitate în regiune, prin:

  • Acordarea suportului pentru dezvoltarea capacității de intervenție a HUB-ului de Securitate UE la Chișinău;
  • Dezvoltarea unui Centru de Inteligență Strategică (Strategic Intelligence Center);
  • Accelerarea implementării Strategiei de dezvoltare a afacerilor interne în concordanță cu politicile de Securitate europene și îndeplinirea aquis-ului comunitar.

„Delegația experților din cadrul instituțiilor UE, se va deplasa în mai multe regiuni din țară, ca să poată observa realitatea din teren, inclusiv în zona de frontieră, pentru a identifica, împreună cu specialiștii MAI Moldova, prioritățile de intervenție financiară necesară afacerilor interne, pentru a riposta rapid în fața amenințărilor”, anunță MAI.