Principală  —  IMPORTANTE   —   O femeie în vârstă de…

O femeie în vârstă de 56 de ani, preluată de un echipaj SMURD, de la hotarele R. Moldova cu România

Foto: Liliana Pușcașu/ Facebook

O femeie în vârstă de 56 de ani a fost preluată vineri, 28 mai, de un echipaj SMURD, de la hotarele R. Moldova cu România. Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, femeia suferă de o maladie gravă și a primit tratament într-o instituție medicală din București. Ulterior, a fost luată decizia ca aceasta să continue tratamentul la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din municipiul Chișinău.

Femeia a fost transportată până la hotare de o ambulanță din România, iar la vamă, o echipa de medici din cadrul Spitalului Raional Cantemir și paramedicii SMURD din zona de sud a R. Moldova au preluat-o și transportat-o în siguranță până la destinație.

„Potrivit primelor informații, femeia suferă de o maladie gravă și a primit tratament într-o instituție medicală din București. Ulterior, a fost luată decizia ca aceasta să continue tratamentul la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din municipiul Chișinău. Pacienta a fost transportată până la hotare de o ambulanță din România, iar la vamă, o echipa de medici din cadrul Spitalului Raional Cantemir și paramedicii SMURD din zona de sud a R. Moldova au preluat-o și transportat-o în siguranță până la destinație. Pe parcursul drumului femeia nu a suportat complicații fiind strict monitorizată de echipajul SMURD”, a spus Pușcașu într-o postare pe Facebook.

La începutul lunii mai, un echipaj terestru SMURD din cadrul Direcției Regionale căutare salvare nr. 2 a efectuat o intervenție terestră pentru a aduce din Ucraina în R. Moldova o femeie în vârstă 57 de ani.