Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un echipaj terestru SMURD a…

Un echipaj terestru SMURD a efectuat vineri o intervenție pentru a aduce din Ucraina în R. Moldova o femeie în vârstă de 57 de ani

Foto: IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că, în după amiaza zilei de 14 mai, un echipaj terestru SMURD din cadrul Direcției Regionale căutare salvare nr. 2 a efectuat o intervenție terestră pentru a aduce din Ucraina în R. Moldova o femeie în vârstă 57 de ani.

Potrivit IGSU, femeia suferă de o boală cronică și a primit tratamentul necesar în Ucraina.

„Ulterior a fost necesară transportarea specializată a femeii în R. Moldova pentru îngrijiri suplimentare. Echipajul SMURD a preluat pacienta din regiunea Khmelnytsky și a transportat-o în siguranță la Chișinău prin intermediul ambulanței de terapie intensivă de tip C1. Pe parcursul drumului femeia nu a suferit complicații fiind monitorizată constant de medici și paramedici. Pacienta a fost internată într-o instituției de profil din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Potrivit datelor furnizate de IGSU, de la începutul anului 2021, aceasta este a patra intervenție terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii R. Moldova.