Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O bucată de tencuială a…

O bucată de tencuială a căzut peste o elevă, la un liceu din Chișinău: Autoritățile municipale susțin că „instituția a făcut reparație cosmetică, fără a pune la curent Direcția de sector” și anunță că au solicitat o expertiză tehnică a lucrărilor

În clasa Liceului Lucian Blaga din Chișinău, în care o bucată de tencuială a căzut pentru o elevă, „a fost făcută reparație cosmetică de către instituție, fără a fi pusă la curent Direcția de sector”. Despre asta a anunțat Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău din 20 octombrie.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, autoritățile municipale au solicitat o expertiză tehnică a lucrărilor care au fost executate la Liceul Lucian Blaga din Chișinău și vor reveni cu detalii despre cine se face vinovat de acest incident.

„În cabinetul în care s-a petrecut acest incident neplăcut a fost făcută reparație cosmetică de către instituție, fără a fi pusă la curent Direcția de sector. A fost tencuit de sine-stătător podul, fără a fi respectate normele în construcției, nu au fost folosită plasă, nu a fost folosit betono-contact. Am solicitat o expertiză tehnică a lucrărilor care au fost executate acolo neconform.

În vara acestui an, când au avut loc calamitățile naturale depsre care cunoaște toată lumea, o parte a foilor de ardezie au fost luate de către vânt. (Acestea n. red.) îndată au fost schimbate de Direcția de sector, dar a fost solicită și suma de 700 de mii de lei pentru reparația capitală a porțiunii care a fost afectată. Au fost alocate aceste 700 de mii, însă odată cu efectuarea caietului de sarcini s-a constatat că mai sunt necesare 415 mii. (…) La ziua de azi a fost semnat contractul pentru reabilitarea acestei porțiuni de acoperiș”, a explicat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, eleva nu a suferit careva traumatisme, ci „a fost doar o sperietură din partea copilului”.

„Din punct de vedere medical consecințe nu sunt. Medicii au examinat copilul, careva traumatisme copilul nu a suferit. (…) Medicii ne-au comunicat că nu există comoție cerebrală, a fost doar o sperietură din partea copilului”, a menționat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, în cadrul ședinței CMC.

O bucată de tencuială a căzut peste o elevă din clasa a șaptea, în timpul orelor. Incidentul s-a întâmplat luni, 17 octombrie, la Liceul „Lucian Blaga” din Chișinău. Atunci, fata a fost consultată de medici, careva traumatisme nu au fost constate.

În urma precipitațiilor abundente din luna august, mai multe școli și grădinițe din capitală au suferit pagube de aproximativ 12,5 milioane de lei. Din sursele Fondului de Rezervă al municipiului Chișinău au fost alocați 2,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploii puternice.

În total, din bugetul municipal, pentru reparații în școli și grădinițe pentru anul 2022, au fost rezervați 170 de milioane de lei, cu aproximativ 60 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Mai multe școli și grădinițe din capitală au suferit pagube de aproximativ 12,5 milioane de lei în urma ploii torențiale, spune Ceban

Consecințele ploii puternice din seara zilei de 9 august 2022, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Chișinău. Sursa foto: Facebook/Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Chișinău